Ђорђевић: Спроводимо одговорну социјалну политику

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је данас Меморандум о сарадњи са представницима 15 јединица локалне самоуправе у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“.

Реч је о пројекту који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) у партнерству са ресорним министарством, а који за циљ има подршку унапређењу система пружања услуга социјалне заштите на локалном нивоу усмерену на потребе најосетљивијих друштвених група.

Ђорђевић је рекао да ресорно министарство спроводи одговорну социјалну политику и додао да ће се наставити у том правцу.

„Измена и допуна закона о социјалној заштити и израда закона о социјалним картама ће пружити додатни искорак када је у питању брига о осетљивим групама“, истакао је Ђорђевић.

Навео је да ресорно министарство са ГИЗ-ом сарађује не само на пројекту „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ већ и на другим пројектима и додао да је резултат те сарадње увек био позитиван.

„Очекујем да ће тако бити и у овом случају“, рекао је Ђорђевић и додао да је Меморандум о сарадњи потписан са 15 јединица локалне самоуправе из пет округа – сремски, јужнобанатски, златиборски, колубарски и мачвански.

 

Закон о социјалном предузетништву до краја ове године

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да би до краја ове године требало да буде донет Закон о социјалном предузетништву.

Он је новинарима у Београду рекао да ће тај закон омогућити рањивим групама да послују под привилегованијим условима.

Министар је, између осталог, поменуо и да ће бити донет Закон о социјалним картама који ће омогућити да се на транспарентнији и праведнији начин врши расподела средстава, те да ће са тиме и јавност бити упозната како би се знало да су средства додељена на најправичнији начин и у право време.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »