Банка Ј.П. Морган: «Борис Џонсон ће постати премијер»

Ако је веровати проценама америчке инвестиционе банке Ј.П. Морган, иначе добрим прогнозерима, «брегзит» ће се одиграти без договора, Борис Џонсон ће постати премијер, а након тога следе општи избори, а потом још једно одлагање изласка Британије из ЕУ до краја године!

Излазак Британије из ЕУ без споразума је значајно «порастао» — са 15 на 25 процената.

Банка Ј.П. Морган је такође повећала вероватноћу продужења рока из члана 50 Лисабонског споразума, о напуштању Уније, на 60 одсто са ранијих 50 процената, а истовремено је смањила вероватноћу изласка земље из ЕУ под условима из споразума о «брегзиту» премијерке Терезе Меј на 15 одсто са претходних 35 одсто

Главни економиста ове банке Малколм Бар навео је у допису упућеном данас клијентима да је њихов основни сценарио следећи:

 Борис Џонсон постаје премијер почетком септембра на платформи «ако морамо идемо без споразума». ЕУ одбија његов главни захтев — уклањање заштитног механизма из Споразума о повлачењу.

Доњи дом парламента покреће законодавни процес како би присилио Џонсона да тражи продужење члана 50, а Џонсон сазива опште изборе у настојању да добије подршку за свој приступ — навео је Бар у допису клијентима.

Уједињено Краљевство и ЕУ постижу договор да продуже члан 50 до краја децембра како би се омогућило одржавање општих избора, након чега би уследили преговори.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »