Русија: Зеленски не шаље сигнале о размени амбасадора са Москвом

Тим украјинског председника Владимира Зеленског није слао сигнале о жељи да се у Кијев и Москву врате амбасадори, а Русија очекује да ће до тога доћи у некој фази, изјавио је директор Другог одељења Министарства спољних послова Русије за ЗНД Андреј Руденко за Спутњик.

Према његовим речима, иницијатива за опозив амбасадора је била украјинска.

„Ми не инсистирамо, никоме се не намећемо. Украјина за сада, колико ми знамо, не намерава да именује новог амбасадора, барем је то било за време (председника Петра) Порошенка. И није било таквог сигнала од нових власти“, одговорио је Руденко на питање да ли постоје изгледи за повратак амбасадора двеју држава у Москву и Кијев.

Како је истакао дипломата, нове украјинске власти дају веома контрадикторне изјаве у сваком погледу, како у вези са Минским процесом, тако и у вези са билатералним односима са Москвом.

„Зато ћемо чекати њихову реакцију. Одлучни смо да будемо позитивни. Нећемо вештачки ограничавати ове односе ништа више од онога што је учињено“, објаснио је Руденко.

„Рачунамо да ће Зеленски показати одговорност, можда чак и неку мудрост и почети адекватно да процењује стварну ситуацију у Украјини и око ње, а можда ће се у неком тренутку вратити на питање размене амбасадора“, нагласио је он.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »