Пендаровски потписао законе које је Иванов одбио

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски потписао је указе о ступању на снагу 21 закона, које је одбио да потпише бивши председник Ђорђе Иванов.

Иванов је одбио да потпише и Закон о језицима, након првог и другог усвајања у Парламенту, а којим је албански језик уведен као други службени језик на целој територији те државе, уз образложење да је то супротно Уставу Македоније, пренео је портал „Плус инфо“.

Иванов је окончао свој мандат 12. маја, а његов наследник Пендаровски сматра да су заостали закони и њихова будућа имплементација од виталног интереса за грађане Северне Македоније.

Нови шеф македонске државе је потписао указе о ступању на снагу, између осталог, и Закона о изменама Закона о оперативно-техничкој агенцији, који се односи на финансирање и рад македонских безбедносних служби, Закон о Централном регистру становништва, Закон о изменама и допунама Закона о финансијској подршци инвестицијама…

Измене Закона о оперативно-техничкој агенцији односе се на начин финансирања и допринеће професионализацији безбедносних структура.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »