Кубуровић: О изручењу радикала кад стигне налог из Хага

Министарка правде Нела Кубуровић наводи да Министрарство још није добило судски налог (Механизма за кривичне судове у Хагу) за хапшење двоје радикала Вјерице Радете и Петра Јојића, те да о томе није данас ни разговарала са главним тужиоцем Механизма Сержом Брамерцом.

Нела Кубуровић (фото: Лола Ђорђевић)

Нела Кубуровић наводи да је став министарства поводом налога за изручење да се сачека одлука Механизма и да се види шта у њој пише.

«Па ћемо после тога да поступимо у складу са нашим законским могућностима», рекла је Кубуровићева новинарима у Нишу.

Упитана да ли је са Брамерцом данас разговарала о изручењу радикала Хагу, министарка правде је рекла да о томе није било речи, јер то и није одлука тужилаштва, већ налог суда, који Министарство правде још није добило.

Прецизира да је Брамерц био у уобичајеној посети Београду пред његов шестомесечни извештај Савету безбедности о сарадњи са Србијом, који ће бити представљен у јулу.

«Тема данашњег састанка са Брамерцом је била регинална сарадња», навела је Кубуровићева и подсетила да је у Београду току тродневна конференција тужилаца за ратне злочине из региона, на којој поред Србије учествују делегације из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »