«Ко је ова жена?» Кремљ негира било какву везу са скандалом који је срушио Штрахеа

Кремљ је одбацује инсинуације да је укључен у скандал који је довео до оставке аустријског вицепремијера указујући да видео снимак о потенцијалном сумњивом послу нема никакве везе са Русијом.

«Не могу да оцењујем овај видео снимак јер се не односи ни на Руску Федерацију, ни на председника или владу» , рекао је портпарол председника Владимира Путина, Дмитриј Песков, новинарима у понедељак.

„Не знамо са сигурношћу ко је ова жена, да ли је Рускиња, да ли је руска држављанка. Дакле, ова прича нема и не може имати никакве везе са нама ” , рекао је он , коментаришући тврдње медија да се на снимку налази наводна “ братаница руског олигарха”.

Подсетимо, прошле седмице, два немачка медија Шпигел и Судетце Цајтунг, објавили су видео снимак који приказује састанак који се догодио у јулу 2017.у једној вили на Ибици, у којој је Ханс-Кристиан Штрахе, лидер Странке слободе Аустрије (ФПО) и вицепремијер Аустрије, седи у друштву Јохана Гуднуса,  и расправљају о  пословној шеми која укључује жену коју је Седуче Цајтунг  идентификовао као «Алену Макарову»

Igor Makarov © RIA Novosti / Alexey Nikolsky

У видео снимку, мушкарци разговарају са мистериозном женом — наводно братаница руског олигарха Игора Макарова — о томе како би могла купити већински удио у главном аустријском таблоиду, Кронен Цајтунг, и искористити га да подржи избор ФПО-а у октобру 2017. године на националним изборима.

Међутим Игор Макаров је демантовао писање медија изјавивши да је јединац, тако да не може имати братаницу (братовљеву ћерку)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »