Јункер о Штрахеу: Не бих да се мешам, иако бих волео

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер у последњем обраћању пред изборе за Европски парламент у Бечу осврнуо се на кризу у аустријској влади, поруком да не би да се меша «иако има жељу».

«Радо сам дошао у Беч, не да се активно умешам у кризу владе, иако бих имао жељу, већ да учествујем у раду парламента», казао је на почетку обраћања на конгресу Европског савеза синдиката.

Јункер је тиме алудирао на аферу око Хајнца Кристијана Штрахеа, доскорашњег вицеканцелара и лидера десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО), који је био принуђен да оконча политичку каријеру због видео снимака на којима једној Рускињи нуди државне послове у замену за финансијску подршку његовој странци.

Јункер је одувек био критичан према Слободарској партији и њеној негативној политици према ЕУ, сматрајући да се та странка залаже за разбијање Уније.

У обраћању представницима европских синдиката Јункер је казао да се њима радо обраћа, јер је и сам био члан синдиката пре него што је постао министар рада Луксембурга.

«И као председник Европске комисије сам остао члан синдиката. Исплати се и као синдикалац изаћи на европске изборе и потиснути опасност која прети од деснице», поручио је Јункер.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »