ФСБ: Код границе Авганистана 5.000 терориста

Директор руске Федералне службе безбедности, Александар Бортников, упозорава да је у северном Авганистану, на границама чланица Заједнице независнх држава концентрисано око 5.000 припадника терористичких група.

Александар Бортников је ову информацију изнео на седници шефова безбедности у Душанбеу.

«Размештање терористичких група у северне провинције Авганистана на граници са земљама Заједнице независнх држава (ЗНД) је нарочито забрињавајуће», рекао је Бортников, преноси Тас.

Огранак тзв. Исламске државе Вилаја Корасан већ је послао око 5.000 екстремиста у те области, углавном је реч о држављанима ЗНД који су се борили у Сирији.

Бортников је упозорио да постоје поуздане информације да екстремисти развијају нова средства и методе субверзивних активности.

«Криминалци имају материјале, технологије и инфраструктуру неопходну за производњу хемијског оружја. Такође користе беспилотне летелице за испоруку оружја», рекао је шеф Федералне службе безбедности.

Он је навео да обавештајне службе имају и информацију да терористи планирају да употребе и жене и децу које се враћају из ратних зона.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »