„Чудан начин да се честита победа“: Ђурић прокоментарисао саопштење земаља Квинте

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је заједничко саопштење земаља Квинте као «чудан начин да се честита чиста и убедљива победа».

Марко Ђурић (Фото: Лола Ђорђевић)

Срби су и на овим изборима недвосмислено потврдили да желе политику сарадње са Београдом, поручио је на Фејсбуку Ðурић поводом избора за председнике општина и градоначелнике четири општине на северу КиМ.

„Такви резултати се можда не допадају свима, али то је демократија. А љутња и бес нису баш одраз дипломатије. Једини ко застрашује Србе на КиМ јесу екстремисти из Приштине. Но, дипломате квинте најчешће пред тиме затварају очи. Докле више са тим двоструким аршинима?!“, истакао је Ђурић.

Амбасаде Француске, Немацке, Италије, Велике Британије и САД су претходно у заједничком саопштењу навеле да је изборни процес у четири општине на северу КиМ протекао у мирној атмосфери, али подсећају да «још има нерешених питања која су пратила изборни процес 2017.»

У саопштењу се наводи да «амбасаде присећају налаза Изборне посматрачке мисије Европске уније (ЕОМ) из 2017. године, која је изразила озбиљну забринутост због застрашивања у многим подручјима где живе косовски Срби, посебно политичких партија које су биле противкандидати Српској листи».

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »