Бугарска националистичка партија: Могући прилив миграната ће угушити земљу

Кандидат за посланика Европског парламента бугарске националистичке партије „Напад“ Георги Димов изјавио је да земљи прети огроман прилив избеглица који би могли да уђу у земљу из Турске.

Димов сматра да би четири милиона избеглица, који се сада налазе у Турској, уколико крену према Бугарској могли да је „угуше“. Посланик је подсетио да су се у центрима за привремени смештај миграната у Бугарској већ дешавали нереди и „замало револуција“.

„Замислите шта ће се десити ако их овде буде неколико милиона“, рекао је Димов у интервјуу за портал „Избори.бг“.

Политичар је нагласио да се Бугарска противи ксенофобији и сматра да већина избеглица не може да се интегрише у европско друштво. Као разлог немогућности њихове интеграције посланик је навео огромну разлику у културном и систему вредности и као примере навео ставове италијанског министра унутрашњих послова Матеа Салвинија и мађарског премијера Виктора Орбана.

„То значи да не постоји механизам интеграције. Није случајно (Виктор) Орбан говорио о томе, није случајно да је о томе говорио (Матео) Салвини“, закључио је посланик и позвао Бугарску на блиску сарадњу са медитеранским земљама по питању избеглица.

Раније је председник странке „Воља“ Веселин Марешки критиковао позив римског папе „да Бугарска отвори своје срце и своја врата за мигранте“. Према речима тог политичара, онима којима је помоћ потребна може се помоћи и на други начин, а не „позивањем да спавају у својој спаваћој соби“.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »