Словеначка десница: Напустите НАТО повуците признање Косова

На редовном мајском заседању Државног збора Словеније јутрос је упућен званичан захтев Влади ове државе да повуче признање тзв. Косова и преиспита своју даљу улогу у Западној војној алијанси. Захтев је у име Словеначке националне странке као и свих грађана Словеније који се противе тзв. независности Косова поднео њен лидер и посланик Змаго Јелинчич Племенити.

Он је у обраћању министрима и председнику Владе Шарецу упозорио да је Словенија драстично погрешила када је 2008. године признала сецесију косовских Албанаца и истакао да се последице те грешке осећају на сваком кораку.

„Због признања Косова Словенија је погазила сопствени Устав који јој налаже да поштује територијални интегритет Србије и њену међународно признату границу према Албанији. Због кршења Резолуције 1244 и Повеље УН срушена је стабилност међународног поретка јер је створен опасан преседан на који се данас позивају сепаратистички и терористички покрети широм света. Признање Косова је пружање легитимитета великоалбанској идеологији која због своје природне повезаности са радикалним исламом представља највећи безбедносни ризик у региону али и шире.“, био је изричит Јелинчич.

Он је упозорио да највеће последице погрешне политике према питању КиМ данас трпе управо грађани Словеније који се суочавају са неконтролисаним приливом Албанаца који одбијају да прихвате словеначки Устав и законе и прете окупацијом словеначких села и градова.

„Словенија данас постаје уточиште радикалних исламиста са Косова који под маском мигрантских права живе на грбачи наших пореских обвезника. Данас се у Велењу и Крању на сваком кораку већ чује албански језик док Словенци постајемо мањина у сопственој земљи. Ако ова власт жели од Словеније да направи четврту албанску државу на Балкану словеначки народ то не жели!“, поручио је Јелинчич.

Лидер словеначке деснице дотакао се и НАТО агресије на СРЈ, истакавши да је она била демонстрација бруталне оружане силе како би се постигао највећи интерес Америке – трајно војно присуство на Балкану, а кључни корак у томе било је управо наметање независности Косова.

Јелинчич је од свих надлежних државних институција као и од Уставног суда затражио да се изјасне о легалности признања Косова како би се Словенија вратила на пут поштовања Устава и међународног права. Исто тако је нагласио и неопходност да Словенија преиспита своје даље учешће у мисијама НАТО пакта.

„Време је да исправимо грешку – грешку према Србији, грешку према међународној правди али на крају крајева и грешку према самима себи!“, закључио је Јелинчич. Он је најавио да ће његова партија и даље наставити да се залаже за повлачење признања Косова, сматрајући да је то једина исправна и одговорна политика која има перспективну будућност.

Подсећамо да је Словенија још једна у низу европских земаља у којима је иницијатива за поништавање признања тзв. Косова достигла парламентарни ниво. Сличне иницијативе покренуте су и у Чешкој, Аустрији, Француској и Немачкој док је у Италији петиција за повлачење признања на дневном реду разматрања Владе и парламента у Риму.

У марту месецу ове године у Београду је у организацији Српског сабора Заветници одржана међународна конференција под називом „Косово и Метохија у новој Европи„. На конференцији која је окупила парламентарце и представнике суверенистичких партија широм Европе који се залажу за повлачење признања тзв. Косова били су и представници Словеначке националне странке.

Говори Србија

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »