Ник Вујичић- отац који своју децу не може загрлити рукама, али може срцем

Председник Александар Вучић разговарао је у Београду са хуманистом и мотивационим говорником Ником Вујичићем.

Ник Вујичић са Александром Вучићем(фото: Лола Ђорђевић)

«Ви вашим примером показујете свима како човек својом снагом, енергијом и борбом може да мења свет око себе», написао је Вучић на Инстаграм профилу «будућностсрбијеав», испод фотографије са Вујичићем.

Ник Вујичић је рођен као први син српског исељеника у Аустралију, његова мајка је била медицинска сестра а његов отац је био свештеник. После шока, осим са телесним недостатком здравог сина, његови родитељи су одлучили да га оспособе за самостални живот.

Због овог поремећаја имао је много проблема да се интегрише у нормалне животне токове. Kао десетогодишњак је покушао самоубиство.Само неизмерна љубав његових родитеља га је одржала у животу кроз те тешке периоде.

Ник Вујичић (фото: Лола Ђорђевић)

Научио је да пише користећи два прста на једном стопалу а компјутер користи уз помоћ посебне „прсти-пета“ технике. Савладао је и основне радње попут чешљања, бријања, прања зуба, разговарања телефоном.

Тек током Никових тинејџерских година промењен је закон по коме до тада особе с инвалидитетима нису смеле да похађају стандардне школе.

После основне школе у Бризбејну уписао се на високу школу. После завршене високе школе стекао је диплому за рачуноводство и планирање финансија.

Ник Вујичић са Александром Вучићем(фото: Лола Ђорђевић)

Вујичић није у прво време видео у свом животу никакав смисао и наду због свог телесног стања. Преломни тренутак се догодио када му је мама показала чланак о човеку који пати од сличног сидрома. Тада је схватио да није једини који се мучи што му је дало надахнуће за даљи живот.

Постао је активнији и укључио се у добротворне организације прикупљајући средства за разне програме који помажу људима с инвалидитетом.

Данас Вујичић живи у Калифорнији и ради као говорник претежно у школама, црквама и хришћанским конгресима са темема инвалидности, хришћанске вере и наде, члан је одбора хришћанске организације живота „без удова“ који организује и продаје снимке његових говора.

Ник Вујичић (фото: Лола Ђорђевић)

До сада је посетио 24 земље а његова предавања је пратило преко 3 милиона људи. Прву књигу Живети слободно објавио је 2010. године

Његово офанзивно опхођење са телесним недостацима и инвалидитетом наилази на пријем код интернационалних медија. Поред тога што је хендикепиран он је у стању да се бави многим спортовима као што су пливање, сурфовање, фудбал и голф.

Лола Ђорђевић

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »