Ђорђе Милићевић: Избори на КиМ показали одлучност српског народа

Шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић изјавио је да су избори за градоначелнике у четири општине на северу КиМ показали одлучност Срба са Космета да се заједно са државним врхом Србије боре за опстанак и останак српског народа у јужној покрајини.

Милићевић је новинарима у Скупштини Србије казао да су ови избори били питање опстанка Срба и да је убедљива победа Српске листе показатељ и приштинским властима да не могу да заплаше и застраше Србе на КиМ.

Подсетио је да је за 27. мај заказана посебна седница Скупштине Србије са једном тачком дневног реда – Косово и Метохија и навео да за посланике СПС-а, као и за оне које припадају владајућој већини, то није дневно политичка тема, већ питање које се тиче будућности Србије и сваког грађанина Србије.

Како каже, за посланичку групу СПС никада се није постављало питање да ли ће присуствовати тој седници јер желе да кроз дијалог о изузетном важном питању, тамо где се дијалог води – у парламенту, дају допринос одбрани националних и државних интереса.

“Код једног дела опозиције постоји дилема да ли ће учествовати у раду те седнице”, казао је Милићевић и навео да то говори да они сматрају да о “важним друштвеним питањима треба да говоримо испод шатора као племе, а не у Скупштини где се у цивилизованом и уређеном друштву води дијалог”.

Истиче да је председник Србије Александар Вучић показао спремност да изађе пред посланике и да одговори на сва њихова питања, као и да је убеђен да неће бити питања на које председник неће дати одговор.

“КиМ се не брани политичким паролама и не можемо се крити иза политичких парола “Косово је Србија“. Верујемо да они мисле да је блокада саобраћајница значајније питање и да ће на тај начин више помоћи одбрани државних и националних интереса”, казао је функционер СПС.

Додаје да недоласком на седницу 27. маја, опозиција не пропушта само дневни ред, већ сама себе брише са политичког дневног реда Србије.

“То грађани виде и ми смо сигурни да ће, када дође време за то, грађани знати и да вреднују”, навео је он.

Упитан како ће та седница изгледати, Милићевић каже да за сада зна да ће председник говорити озбиљно и одговорно о свему што се дешавало у вези КиМ и да ће се на крају посланици изјашњавати о том извештају.

“Председник показује спремност да изађе пред посланике и говори о свему”, каже Милићевић и одговарајући на питање да ли ће посланици гласати на крају те седнице, каже да није сигуран, али да сматра да ће се тако нешто догодити.

Извор: Танјуг

The post Ђорђе Милићевић: Избори на КиМ показали одлучност српског народа appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »