Црногорска министарка: Хрвати су били важан део политичке платформе у обнови незавиности Црне Горе

Након тринаест година од обнове неовисности Црне Горе, с поносом могу казати да је хрватски народ био важан дио политичке платформе за самосталност Црне Горе, и приступање НАТО савезу и Европској унији, казала је у честитки поводом 21. маја Дана независности министарка у Влади Црне Горе Марија Вучиновић.

Вучиновић је подсетила да је Црна Гора, маја 2006. године, показала политичку зрелост и одговорност, препознајући своје различитости као снагу ка заједничком циљу – обнови неовисности, међународно признатој и демократској држави свих њених грађана.

«Црна Гора је данас пуноправна чланица НАТО савеза и сигурна дестинација за бројне стране инвеститоре. Такође, захваљујући одговорној државној политици, биљежи снажан економски раст и препозната је као важан фактор стабилности на Западном Балкану и сљедећа земља кандидат за ЕУ», нагласила је у честитки.

«Но, и поред свих позитивних резултата, свјесни смо да има још оних који покушавају узурпирати неовисност наше државе. Али на срећу, њихов је број занемарљив у односу на онај који доминатно баштини тековине 21. маја и представља непремостиву брану било каквом покушају нарушавања мултиетничког склада и државног суверенитета. Неовисност државе Црне Горе јесте и биће неупитна. У то име свим грађанкама и грађанима Црне Горе, желим сретан 21. мај — Дан неовисности», поручила је Вучиновић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »