Процурео скандалозни снимак из Блајбурга: Проусташки водитељ пљунуо немачког новинара (ВИДЕО)

Новинар немачког дневника «Франкфуртер Рундсцхау» Данијел Мајић физички је нападнут док је извештавао с комеморације на Блајбургу.

На Мајића су насрнули посетиоци блајбуршке комеморације, и то након што га је Велимир Бујанец пљунуо два пута. Новинар хрватских корена рекао је за портал Новости да се напад одвијао код споменика усташким војницима.

«Све је почело кад ме препознао Анте Удбинац, човек у Бујанчевој пратњи. Пришао ми је и отпочео цинични разговор. Након што сам се окренуо, Бујанчева партнерка ме је почела вређати на личној основи. Сам Бујанец није ништа рекао, али ме је пљунуо два пута. Потом су ме и остали почели вређати. Викали су да сам југокомуниста и слично. Један ме је ударио у ногу, док ме је други неуспешно покушао захватити шаком» — препричава Мајић за хрватске «Новости».

Он процењује да га је у томе тренутку окружило најмање 12 Бујанчевих истомишљеника, а врло вероватно и више.

«Да није било полиције у близини, вероватно би све скупа завршило пуно горе» — каже Мајић, којег су полицајци уз повике руље одвели са стране, и пустили након што су схватили да је новинар и да није никога напао, него да је нападнут.

Недуго након догађаја, на Бујанчевом «Фејсбук» профилу објављен је кратки видео одвођења Мајића, уз псовке посетилаца. Испод тога видеа, у коментарима Бујанчевих истомишљеника уследиле су салве претњи смрћу и премлаћивањем новинара Мајића.

Како пишу Новости, Мајић је у самом месту Блајбург локалној полицији пријавио Бујанца због вређања, односно пљувања. У последњих годину дана Мајић је у неколико наврата писао о гостовању Бујанца и других политичких екстремиста из Хрватске у црквеним просторијама хрватске заједнице у Немачкој.

Бискупија Мајнц је забранила политичке скупове на таквим локацијама, па тако и иступе контроверзног водитеља телевизијске емисије «Бујица».

Анте Удбинац, човек који га је препознао и тако иницирао вербални и физички насртај, хрватски је емигрант у Немачкој. Неко време је радио као водитељ Одбора за младеж и спорт при Хрватском светском конгресу Немачке, пишу Новости.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »