Обележавање Дана Вишеградске бригаде

У Вишеграду ће данас бити обележено 27 година од формирања Вишеградске бригаде Војске Републике Српске.

Тим поводом биће положени венци код Споменика браниоцима Републике Српске и прислужене свеће на Српском војничком гробљу на Мегдану.

Вишеградска бригада Војске Републике Српске формирана је 19. маја 1992. године и имала је укупно 1.500 бораца, од којих је 144 дало животе за одбрану Српске.

Председник општинске Борачке организације Александар Савић рекао је да је ово обележавање веома значајно за Вишеград и регију, јер је Вишеградска бригада била препознатљива, не само у овој општини, него и у целој Републици Српској.

«Одаћемо почаст свима који су дали животе за одбрану Републике Српске. Вишеградска војска била је на многим ратиштима — од Дрвара, Гламоча, Хан Пијеска, Горажда, Рогатице» — нагласио је Савић.

Он је позвао све припаднике ове бригаде да присуствују обележавању и да размене мишљења о проблемима са којима се суочавају, како би се нашао начин за њихово ријешавање.

Савић каже да су припадници Вишеградске бригаде сви официри, подофицири, војници и лица запослена у Војсци Републике Српске која су дошла са других простора БиХ и нашли уточиште у Вишеграду.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »