Нема српских туриста међу повређенима у експлозији у Каиру

Амбасадор Србије у Египту Југослав Вукадиновић каже да према досадашњим информацијама, нема српских држављана међу туристима повређеним код пирамида у Каиру.

«За сада немамо сазнања, нити било каквих индиција да су наши туристи ишли тамо организовано. Ми смо на вези са нашим туристичким радницима из Хургаде и проверавамо да ли је неко евентулано самоорганизовано био на путу ка пирамидама», прецизирао је амбасадор Вукадиновић у телефонској изјави за Танјуг.

Указао је на то да је експлозија погодила аутобус Јужноафричке Републике у којем је било 25 туриста, док је пролазио поред Великог музеја, највећег археолошког музеја на свету.

«Експлозивна направа је поломила прозоре на аутобусу и ранила 14 особа. Закачила је и аутомобил у којем је било четворо Египћана. Људи су повређени, али на срећу нема погинулих», рекао је амбасадор Србије у Египту.

Додао је да је сада свети месец Рамазана, када се слави, и нема пуно људи на улицама, па да не чуди да се дешава «овакав покушај дестабилизације ситуације у Египту».

«То је можда и сам одговор на то што египатска страна води операцију у којој је елиминисала преко 47 терористичких челија. Акција је спроведена и у току јучерашњег дана», напоменуо је Вукадиновић.

Подсећа да је пре пет месеци био нападнут аутобус са туристима из Вијетнама, када је повређено троје људи.

Медији су јавили да египатске службе безбедности сумњају да је детонирана импровизована експлозивна направа.

РТС

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »