Мали: Улагања у инфраструктуру значе и бољи живот грађана

Аутопут на Коридору 10 који је завршен у Грделичкој клисури огроман је подухват и успех српске грађевинске индустрије, који ће допринети како бољем квалитету живота грађана у том делу земље, тако и доласку нових инвестиција, и расту БДП, оценио је данас министар финансија Синиша Мали.

Мали је истакао да улагања у путну и железничку инфраструктуру произилазе из одговорне економске политике, чија је основа финансијска консолидација и политика раста. Министар је рекао да таква улагања доприносе већем БДП, што за грађане значи бољи животни стандард.

„Веома сам импресиониран завршеним ауто-путем. Синоћ касно сам се вратио из Грделице, то што је урађено је величанствено. Урадили смо невероватну ствар, после 48 година успели смо да завршимо Коридор 10, да кроз Грделичку клисуру прође ауто-пут. Поносни смо, то је велики подухват наше грађевинске индустрије и велики успех“, рекао је Мали.

Он је додао да је то огроман подухват наше грађевинске индустрије, који ће значити више саобраћаја, и бољу безбедност. Министар је објаснио да је Коридор 10 изузетно важан, и представља почетак једне лепе будућности, и основ за веће инвестиције.

„Коридор 10 је важан и то је почетак лепше будућности за југ земље, поготово сада можемо тражити и већи број инвеститора у том делу, као и да млади остају и граде своју будућност на југу Србије“, рекао је Мали.

Он је најавио да ће до краја августа бити отворен и источни крак Коридора 10, ка Бугарској, наредног месеца аутопут од Обреновца до Чачка, а касније до краја године од Сурчина до Обреновца.

 

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »