Челично пријатељство Србије и Кине

Кину и Србију повезује челично пријатељсво, разумевање између две земље и подршка у питањима од националног интереса, изјавио је министар полиције Небојша Стефановић после састанка са Џао Кеџијем, првим кинеским министром јавне безбедности који је дошао у Србију.

Министар Небојша Стафановић упознао је колегу из Кине са стањем безбедности у земљи, а две државе сарађиваће у области високотехнолошког криминала, борби против организованог криминала, наркотрафикинга, сајбер криминала, али и тероризма.

Потписана су три документа о сарадњи у области унутрашњих послова.

«Ми смо данас потписали споразуме који ће, између осталог, омогућити бољу комуникацију између кинеских грађана и туриста који се налазе на територији Србије и наших власти, и који ће омогућити да заједничке патроле Министарства јавне безбедности Народне Републике Кине и Министарства унутрашњих послова буду присутне у Београду током летњих месеци, током туристичке сезоне и да буду на услузи и великом броју кинеских грађана који овде долазе као туристи», рекао је Стефановић.

Кинеским министар јавне безбедности Џао Кеџи каже да су спремни да даље продубе сарадњу у области безбедносних послова «Појас и пут», борбе против тероризма и транснационалног криминала.

«Уложићемо напоре за подизање нивоа сарадње у спровођењу закона и безбедности, како би се заштитили и пратили економско-трговинска сарадња и размена људских ресурса», истакао је Кеџи.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »