Терористи у Сирији спремају нове нападе

Оружани сукоб у Сирији је још увек далеко од завршетка, тако да терористичке групе и даље нападају а све у режији њихових спонзора Сједињених Држава и Израела.

То је Савезној новинској агенцији саопштио ванредни професор Одељења за политичке науке и социологију Универзитета Плеханов Александар Перендзхиев.

Према његовим речима, нови напади које планирају терористи, укључујући и оне који користе хемијско оружје, показују да је Запад озбиљно ревидирао политику у вези са дестабилизацијом ситуације у Сирији и да је спреман да предузме екстремне мере. У ствари Вашингтон узима банде под своју контролу каже стручњак.

Он је подсетио да су се до недавно међународна коалиција и терористи понашали одвојено: «Међутим, с обзиром на то да је исламска држава поражена, а сиријске владине трупе током ослободилачке операције дошле до де ескалацијске зоне Идлиба, формиран је антисиријски савез».

Он сматра да је ситуација сада компликованија чињеницом да је врло лако прећи са борбе против терориста на рат са онима који подржавају милитанте.

Забрањена група у РФ

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »