Селаковић: Бруталне и монструозне лажи „Вијести“ о сусрету са владикама

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић одбацио је данас као најбруталније лажи и неистине наводе у тексту црногорских „Вијести“ под насловом „Сукоб Амфилохија и Вучића око државног удара“.

Никола Селаковић(фото:Лола Ђорђевић)

„То су најбруталније и најмонструозније лажи и неистине које је икада ико могао да објави, а поготово када је у питању однос наше државе, државе Србије и СПЦ“, поручио је Селаковић у изјави за Тањуг.
Он каже да је у обавези да реагује као човек који је присуствовао састанку председника Републике са владикама и члановима Светог архијерејског Сабора и као неко ко је председников близак сарадник наводећи да не памти да је икада прочитао бруталније и веће лажи објављене о једном догађају чији је био сведок, а коме, како наводи, може да посведочи још око 50 људи који су били присутни.

Према Селаковићевим речима, у том тексту готово да не постоји ниједан једини пасус, ниједна реченица, у којој нема лажи, у којој нема неистине.

„А истина је потпуно супротна од онога што је у том тексту наведено. Истина је да је председник Вучић дошао да разговара са владикама наше цркве и патријархом, да је неколико најмање пет пута у току тога састанка рекао да је дошао не да било шта тражи, већ напротив да одговара на њихова питања, да размењује аргументе и говори о позицији наше државе по питању најважнијег државног питања, а то је Косово и Метохија“, указао је Селаковић.

Он напомиње да владике нису биле јединствене у свом ставу и да су наступали са другачијим питањима, са другачијим ставовима, али, како каже, „далеко од тога да је ту било глупости које су поменуте, као што је махање неким папирима из тајних, односно служби безбедности, да је ту било повишавања тона или прозивки по оним основама које су наведене у овом тексту“.

Селаковић објашњава да је истина да је председник Вучић од папира извадио Резолуцију 1244 и правилно је цитирао, јер се показало да они који су је цитирали нису у њену садржину упућени или вероватно нису ни прочитали.

Такође, како наводи, председник Вучић од папира вадио је и Бриселски споразум, јер је неко од присутних рекао да је Бриселским споразумом укинута свака српска школа, свака амбуланта, или сваки вртић на Косову јужно од Ибра.

„То је потпуно нетачно па их је аргументима, оним што пише у Бриселском споразуму уверавао у потпуно супротно, као и извештајем о томе колико је држава Србија од 2014. године када је Вучић постао председник Владе улагала и колико улаже у Косово и Метохију, а у циљу да одржи на КИМ и наш народ и нашу цркву и на одређени начин преко њих и присуство наше државе“, преноси Селаковић.

Он истиче да је све остало што је речено у овом тексту писано очигледно са циљем да свађа српску државу и српску цркву, да сије раздор међу онима који треба да буду јединствени када се боримо против онога тешког бремена које је наслеђено из прошлости.

„А најжалосније је што овакви текстови управо долазе од Ђиласа и Ђиласовог кума, оних који би да искористе и српску цркву у обрачуну са политиком која им је одузела огромне привилегије, која им је онемогућила да на власти стичу по 500 милиона евра промета својих фирми док обављају високе државне функције и да на такав начин пуне своје џепове, лично се богате, апсолутно не марећи ни за интересе народа ни за интересе државе“, оценио је Селаковић.

Он је рекао и да управо због таквих људи, који су на такав начин злоупотребљавали и државу, који на овакав начин желе да злоупотребаљавају и цркву „имамо додатне мотиве да се боримо за Србију у којој ћемо се бавити и њеном привредом, у којој ћемо се бавити стандардом наших грађана, у којој ћемо се бавити бољим положајем наше државе и у региону и у инострансвту, како бисмо најтежа питања и најтеже проблеме решавали на најбољи могући начин“.

„Вијести“ су објавиле текст позивајући се на неименоване изворе према којем је на Сабору преовлађивала свађа, оптужбе уз наводно „махање“ подацима тајних служби који компромитују поједине владике.

ИН4С/Танјуг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »