Рама: Нећу отићи са власти

Албански премијер Еди Рама је током истакао је да може да напусти власт једино ако од њега то захтевају они који су за њега гласали, а не на захтев опозиције.

Еди Рама је поручио да је «власт није циљ, нити моћ, већ додељена обавеза».

«Са ове дужности одлазите само када то од вас захтевају они који су вам поверили тај задатак, путем гласања, на изборима, или као представници народа у парламенту. Не сматрам да сам безгрешан или да нисам направио грешку», преноси портал а1он.

«Свакодневно живим и борим се са убеђењем да је власт привилегија да служите народу», рекао је Рама током сусрета са кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима у Албанији.

Оптужио је лидера опозиције Љуљзима Башу да жели да преузме власт насиљем, а не на изборима и упозорио је све који покушају да блокира изборни процес 30. јуна.

«Ко год да приступи лошом намером на бирачко место, изгореће сам, неће уништити изборе. Они који ће бити оптужени за ово кривично дело могу да буду на ‘црној листи осуђених за изборни криминал’, те заувек да изгубе право за улазак у САД и земље ЕУ», упозорио је Рама.

Према његовима речима, изборни процес на сваком бирачком месту ће бити документован видео и аудио-снимцима и фотографијама, тако да ће не само влада, већ и сваки надлежни сектор обављати свој део посла како би био омогућен мирани и демократски изборни.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »