Ђурић: Народ на КиМ нико не може да застраши

Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да су „сепаратисти на Космету очекивали да ће Српска листа и Срби донети одлуку да бојкотују локалне изборе како би они могли да изгурају албанске кандидате у српским срединама“.

Ђурић је позвао Србе да сутра изађу на изборе за градоначелнике четири општине са српском већином на северу КиМ, истакавши да гласачки листићи представљају „бедем настојањима Приштине да их заузме преварама и триковима“. Он је додао и да Приштина, у жељи да застраши Србе, планира да пошаље велики број албанских полицајаца на бирачка места и одврати људе од гласања.

„Кажем сада свима којима су у срцу Звечан, Косовска Митровица, Зубин Поток, Лепосавић, Бањска, да знају да су ово избори на којима се брани опстанак Србије и српских интереса“, нагласио је Ђурић.

Рекао је и да ће покушати да буде сутра на Космету, али је подсетио да му је у претхнодних годину дана 18 пута онемогућен долазак на КиМ, али је додао да, међутим, људи из Канцеларије за КиМ сваког дана иду на Космет и да ће наставити да буду са српским народом.

„Наш народ на КиМ нико не може да застраши и уверен сам да ће сутра показати слогу и снагу“, рекао је директор владине Канцеларије за КиМ.

Поводом најављене посебне скупштинске седнице о Косову и Метохији, која је заказана за 27. мај, истакао је да је парламент место где се разговара о најважнијим темама и да је то место где треба да се искажу разлике у мишљењима, а не на улици. Ђурић је оценио да је реч о одличној прилици да се чује шта се радило у вези с Косметом и да се изнесу различити ставови, а на критике дела опозиције да је та седница политички трик, рекао је да су они до јуче говорили да нема никакве расправе о КиМ у Скупштини.

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »