Црногорске заставе ниђе! Потпредседник Скупштине Црне Горе Генци Ниманбегy одржава састанке само под албанском заставом (ФОТО)

Нечувен скандал потпредседника Скупштине Црне Горе Генци Ниманбегуа, после састанка који је са сарадницима, одржао са представницима свих албанских политичких субјеката у општинама Плав и Гусиње, као и члановима Националног савета Албанаца из тих општина до кога је дошло на позив домаћина.

Они су потпредседника Скупштине Црне Горе упознали са проблемима и својим незадовољством, у реализацији основних права. Такође, критичном су оценили и ситуацију око представљања Албанаца у органима локалне и државне власти у тим општинама, а посебно је истакнуто питање запошљавања Албанаца — како у државним, тако и у локалним органима и институцијама.

Овом приликом, речено је да то утиче на исељавање младих Албанаца, који не виде никакву перспективу у побољшању положаја. Локални представници Албанаца из Плава и Гусиња, саопштили су да су са овим проблемима упознали и највише државнике Црне Горе, као и председника Владе, али без видљивих резултата. Према њиховим речима, проблем у аутентичном представљању и запошљавању Албанаца, јавља се због слабе имплементацији постојећих закона — саопштено је са овог скупа на сајту Скупштине Црне Горе.

Генци Ниманбегy

Једна од тема, били су и недавни догађаји са СПЦ, у „селу Мартинај“, а у вези са најављеном изградњом верског објекта, у месту без иједног припадника православне вере, саопштено је неистина без трунке устручавања.

Јер, Ниманбегу и домаћини знају, са према попису из 2011. овде живи шест породица православне вероисповести!

Осим тога, место се не зове Мартинај, већ Мартиновићи, што би требало Ниманбегу да научи ако већ не зна.

Иначе, скуп је одржан у просторији са чијих зидова су «гледали» Скендербег и албанске, без иједне државне заставе Црне Горе.

О свему постоје сведичанства на скупштинском сајту, па је остало непизнато коју државу је Ниманбегу представљао у Мартиновићима.

Фото Скупштина Црне Горе

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »