Запаљен аутомобил функционера Српске листе у Зубином Потоку

Возило чији је власник заменик министра рада и социјалне заштите у косовској влади и члан Српске листе Милош Перовић запаљено је рано јутрос у центру Зубиног Потока.

Портпарол Косовске полиције за регион Север, поручник Бранислав Радовић у изјави „Коссеву“ је навео да је возило запаљено у раним јутарњим часовима, у 02:42 у центру Зубиног Потока.

Он је објаснио да је у питању возило марке „фолксваген пасат“ црне боје крагујевачких регистарских ознака.

Радовић је за „Коссев“ рекао и да је ватрогасна јединица угасила пожар, али да је возило потпуно уништено. Материјална штета се процењује на пет хиљада евра. О овом случају је обавештен надлежни тужилац, а случај је окарактерисан као „подметање пожара“.

У Косовској полицији нису могли да наведу шта би могао да буде мотив, истичући да је истрага отворена и да истражују случај.

Претходно је прошлог месеца такође у Зубином Потоку (Доњи Јасеновик) бачена бомба у двориште у којем се налазило више аутомобила исте породице, као и објекат који је припадао српском КП полицајцу, а у марту је запаљен аутомобил у Штрпцу, а од 2014, без случаја бацања бомбе, ово је 40. паљење возила од 2014, у срединама у којима живе Срби.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »