Вељко Одаловић: Резолуција о геноциду не доприноси будућим односима

Председник Комисије за нестале на Косову и Метохији Вељко Одаловић оценио је  да је усвајање резолуције о наводном „геноциду Србије на Косову“ бесмислено и да такви потези Приштине не доприносе помирењу, дијалогу и будућим односима.

„Одлука Приштине да усвоји резолуцију је лоша, али не за нас, већ за оне који су је донели, јер шаљу поруку која нема утемељење“, рекао је Одаловић за Танјуг и додао да ће свако ко прочита дефинцију речи геноцид схватити да није Србија нешто учинила, већ да је српски народ жртва.

Он је поручио да с таквим порукама нема будућности, и додао да је врло непријатно изнанађен инцијативном председника косовске скупштине Кадрија Весељија.

„Надам се да ће се појавити новије и и здравије снаге које ће уз подршку оних који су деценијама одлучивали о судбини српског и албанског народа дозвати памети оне који шаљу такве поруке“, рекао је Одаловић.

Према његовим речима, све те најаве и одлуке приштинског парламента служе да би се избалансирали унутрашњи политички односи.

„Такве одлуке су бесмислене и не решавају ништа, не доносе и не доприносе помирењу, дијалогу и будућим односима“, казао је Одаловић.

Он је изразио жаљење што у Приштини не постоје зрели политичари који ће помоћи да се иде у сусрет новим односима и отварању заједничких тема.

Додао је да када би причао какви су злочини почињени над Србима, колико их је протерано, шта су све последице прогона Срба и српске државе са КиМ, онда би требало да „окренемо тему и питамо оне друге да ли су свесни одговорности за оно што су радили“.

Одаловић је истакао да би било добро да Специјално тужилаштво за злочине ОВК у Хагу што пре процесуира осумњичене и на тај начин Албанцима, који су таоци оних који шаљу такве провокативне и тешке поруке, објасне шта се стварно догодило.

 

Извор и фото: Танјуг

The post Вељко Одаловић: Резолуција о геноциду не доприноси будућим односима appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »