Велика међународна акција полиције: Заплењено више од 120 килограма дроге (ВИДЕО)

Истражни тим, који чине припадници полиције и тужилаштва Србије, Аустрије, Чешке и Словачке, ухапсио је седморо припадника организоване криминалне групе, осумњичене за недозвољену трговину и растурање наркотика.

Током вишемесечног рада заплењено је више од 110 килограма разних наркотика, а иза решетака је смештен 31 српски држављанин.

Последње хапшење извела је Управа криминалистичке полиције МУП Србије у Београду, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал. Приведени су Милош Р. (41), Владимир Н. (42), Милош Ч. (47), Марина Н. (39), Милован М. (38), Владимир Ј. (47) и Александар Н. (45).

Како се сумња, ова седмочлана група је, од 2017. године до хапшења, инсталирала више илегалних лабoраторија за производњу марихуане на територији Аустрије и Чешке.

Уз помоћ «курира» превозили су наркотике у возилима са специјално израђеним бункерима. Сумња се да су на тај начин транспортовали и кокаин и хероин широм Европе и организовали уличну продају наркотика на територији Беча.

За неформалног вођу ове тридесеточлане екипе слови Ненад Л. (36), који је ухапшен раније у Аустрији.

Он је, према оперативним подацима, десна рука Десимира Б., који је близак и сарађује са Бобаном Б. (припада барској криминалној екипи и «шкаљарцима»).

Ова криминална група није кријумчарила само своју дрогу, већ је то радила и са «робом» других екипа и то широм Европе. Овај додатни «посао» су дебело наплаћивали.

«ПАО» ДИЛЕР И НА ПРЕШЕВУ

Припадници Управе граничне полиције МУП Србије запленили су више од 15 килограма марихуане и ухапсили Д. Ђ. (30), држављанина Северне Македоније.

На Граничном прелазу Прешево приликом прегледа «опел вектре» бугарских таблица, којим је управљао осумњичени, полиција је у конструкционим шупљинама и резервној гуми пронашла 30 пакета марихуане, укупне тежине 15,9 килограма

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »