Триван: Одбор НС РС усвојио тромесечни извештај Министарства заштите животне средине

Одбор за заштиту животне средине Народне скупштине Републике Србије којим је председавала председница Одбора Маја Гојковић, разматрао је данас и усвојио Информацију о раду Министарства заштите животне средине за период новембар и децембар 2018. године и јануар 2019. године.

Министар заштите животне средине Горан Триван представио је Одбору најзначајније резултате у раду по секторима које је Министарство постигло у овом тромесечном периоду. Он је у образложењу извештаја нагласио да је поред рада у легислативи и припреми законских прописа за област заштите животне средине, рад Министарства био усмерен ка оперативном и практичном начину деловања, што је имало за резултат напредак у свим областима заштите животне средине. Међу реализованим активностима Триван је указао на помаке у успостављању система за пречишћавање отпадних вода и управљања комуналним отпадом где је Министарство одвојило средства у износу од преко 450 милиона динара за подршку локалним самоуправама у изради пројектно-техничке документације; повећање територије Србије под заштитом и броја заштићених подручја и отварање процеса редефинисања статуса заштићених подручја и зонирања у складу са светским критеријумима и стандардима, интензивну међународну сарадњу и јачање партнерске улоге Србије у регионалним и светским иницијативама на заштити животне средине и природе; стварање услова за решавање вишегодишњих проблема и реализацију значајних пројеката, итд. Триван је указао да је за остваривање постављених циљева неопходно значајно појачати административне капацитете Министарства.

Након расправе на седници, Одбор је усвојио Информацију о раду Министарства заштите животне средине за период новембар и децембар 2018. године и јануар 2019. године.

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Триван: Одбор НС РС усвојио тромесечни извештај Министарства заштите животне средине appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »