Реаговања поводом напада на СПЦ: Став Српске православне цркве и патријарха Иринеја по питању подршке државном руководству исправан и државно одговоран

Црногорско — херцеговачки покрет огласио се саопштењем поводом напада на Српску православну цркву због подршке државној политици решавања питања Косова и Метохије.

Саопштење преносимо у целости.

Црногорско — херцеговачки покрет који окупља Србе из Црне Горе и Херцеговине, подржава став Српске православне цркве и патријарха Иринеја по питању подршке државном руководству у вођењу преговора и решавања питања Косова и Метохије. Сматрамо да је овакав став СПЦ национално и државно одговоран, и у овом тренутку једини исправан.

Сведоци смо учесталих напада на СПЦ, институцију са највећим угледом у српском народу. Сваки став цркве који се не подудара са њиховим, тумаче као служење режиму. Резултат је деградирање институција и појединаца којима су државни и национални интереси испред личних.

Није први пут да се цркви одузима право да изнесе став, а поготову када се ти ставови не поклапају са интересима самозване другосрбијанске елите, за коју слобода мишљења и говора постоји за све осим за СПЦ.

А један од примера где се лични и партијски интерес ставља у први план је кампања Демократске странке Србије која политику председника државе назива издајничком. Део те кампање, коју најстроже осуђујемо, је истицање председника Србије као одговорног за скандалозну пресуду у процесу такозваног државног удара у Црној Гори.

Позивамо све часне Србе Црногорце и Херцеговце да не учествују у политичким подвалама које дају легитимитет организацијама које се боре искључиво за долазак на власт, а не за одбрану српских националних интереса.

http://www.novosti.rs/

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »