Путин: Ласерски системи одређиваће потенцијал руске војске у 21. веку

Благовремена реализација пројеката за развој ласерског оружја у Русији је изузетно важна, јер ће ове врсте оружја одређивати борбени потенцијал руских трупа у наредним деценијама и читавом 21. веку, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: Лола Ђорђевић)

Руски лидер је предложио да се на завршном састанку за развој ваздушно-космичких снага разговара о развоју напредног оружја, као и ласерског оружја.

„Разговараћемо о раду на системима ласерског наоружања који користе домаћу оптику и високо осетљиву оптоелектронику, укључујући и типове оружја која су се донедавно, искрено говорећи, могла наћи само у фантастичним причама, мислим на борбене тактичке ласерске системе. Они су већ направљени у пракси“, изјавио је Путин.

„Наглашавам да је правовремена реализација ових пројеката изузетно важна, јер ће управо ове врсте оружја наредних деценија практично за цео 21. век одређивати борбени потенцијал руске војске и морнарице“, закључио је руски председник.

Путин је на састанку о војним питањима у Сочију такође предложио да се размотре први практични резултати експлоатације најновије технике, укључујући ласерско оружје „Пересвет“ и ракетни хиперсонични систем „Кинжал“.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »