Галијашевић: БиХ нема проблем са мигрантима, него џихадистима

Босна и Херцеговина нема проблема са мигрантима, већ са пораженим борцима терористичке групе тзв. Исламске државе и Ал-Каиде, изјавио је стручњак за безбедност Џевад Галијашевић.

Џевад Галијашевић; Фото: А.Станковић

«Нама под именом миграната уводе џихадисте Исламске државе и Ал-Каиде. Та лица која су дошла у БиХ нису остварила ниједан контакт са својом матичном државом. Они се крију од матичне државе и немају адекватну документацију», каже Галијашевић за бањалучки сајт «insajder.in», додајући да би за то требало неко да одговара.

Он сматра да је одговоран, како каже, тзв. тим окупљен око Дениса Звиздића, Семихе Боровац и Драгана Мектића, као и Слободан Ујић који прича ствари које не приличе, како каже, једној стручној безбедносној структури која брине и води послове са странцима.

Он је оценио да је изјава Ујића да у БиХ борави 6.000 нелегалних миграната нетачна, а да надлежне институције све више брине агресивност коју мигранти показују, чак и према полицајцима и службеним лицима.

«Ујић не зна шта прича. Он погрешно дефинише те људе. Они нису нелегални мигранти, чак немају ни статус миграната. То су радикални, поражени борци Исламске државе и Ал-Каиде, која су у БиХ ушли нелегално», каже Галијашевић за «insajder.in».

Према његовим речима, у БиХ тренутно борави више од 20.000 људи са статусом који, како каже, Ујић назива мигрантским.

«Ми овде имамо вехабијска насеља као базе у којима се скривају одређена лица, имамо насеља, затвореног типа у којима се такође скривају поједина лица, имамо улазак преко граница лица која се уопште нису ни обратила нашим службама», истиче Галијашевић.

Према његовим речима, Министарство унутрашњих послова Републике Српске свако мало ухвати групе људи и приводи их Служби за послове за странцима.

Он наводи да та лица не улазе само преко граничних прелаза, нити улазе у тзв. таласима, већ у БиХ долазе тајно, преко одређених дестинација.

Галијашевић сматра да су та лица због тога агресивна, преноси Танјуг.

«Плашим се да је БиХ за многе од њих коначно одредиште. Тачно је да је за многе циљ Европска унија, али за многе је то БиХ. То је усмерено против мира и против постојеће верске структуре у БиХ», сматра Галијашевић.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »