Дачић разговарао са председником Мадагаскара

Председник Републике Мадагаскар Андри Раџоелина, у разговору с првим потпредседником Владе и министром спољних послова Ивицом Дачићем је у Антананариву потврдио подршку територијалној целовитости Србије објаснивши да је његова земља, управо у жељи да са Србијом развија одличне односе, прошле године повукла раније дато признање једнострано проглашене независности „Косова“.

Министар Дачић захвалио је на мадагаскарској подршци територијалном интегритету Србије. Честитао је Раџоелини победу на изборима, пожелевши му успеха у реформском процесу који је покренуо.

Указао је да Мадагаскар може да рачуна на српску помоћ у свом развоју и као поља за могућу сарадњу означио је пољопривреду, здравство, образовање и трговину, указавши, истовремено, да ће формирање Mешовитог комитета за сарадњу допринети да се утврде конкретни пројекти у којима би две земље могле заједно да раде.

Председник Раџоелина упознао је министра Дачића са приоритетима своје владе и објаснио да се народ на Мадагаскару окупља око идеје развоја, модернизације земље и изградње успешног друштва, у чему, свакако, Србија може да помогне.
Саговорници су се сагласили да постоји велики потенцијал за изградњу партнерства између Србије и Мадагаскара, које везују деценије поверења и пријатељства, као и да боравак министра Дачића на Мадагаскару представља почетак на путу дугорочне сарадње.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са председником Мадагаскара appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »