ВИДЕО: Становници «сиве зоне» о животу на линији разграничења и сукобима са украјинском војскомСтановница «сиве зоне» у селу на западу Доњецка живи под гранатирањем пет година. Током тог времена, њен дом је безброј пута постао мета украјинске војске, а самим чудом жена и њена породица нису страдали. О томе сведочи и видео ратне дописнице Њуз Фронта Катерине Катине.

Становница Донбаса рекла је у којим условима живе становници “сиве зоне” и колико гранатирања украјинских “ослободилаца” морају да преживе.

Такође, говорила је и како се украјински војници «забављају» и плаше народ. Такође, говорила је о почетку рата и због чега се води.

«Први напад био је у јануару 2015. године,пројектил је одлетео на таван и кухињу. 12. маја, други напад, 3. јуна кућа је оштећена, није било зидова и кровова, није јасно како намештај није био упаљен, то је само Бог знао. Посебна прича са снајперистима који су пуцали без разлике, био је случај када је мета било дете које је ишло да бере у башти. Потрчала сам да спасим дете, чак и по цену живота. Америци је био потребан рат, живе од њега, и због тога своје базе постављају свуда. «

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »