Весна Пешић позвала посланике да не гласају за Тијанин закон! Игор Јурић оштро одговорио!

Игор Јурић је покретач иницијативе за такве измене Кривичног закона и отац убијене Тијане, по којој и закон носи име.

Социолошкиња Весна Пешић позвала је посланике да не гласају за тзв. Тијанин закон, односно измене Кривичног закона које подразумевају доживотну затворску казну за убице деце, на шта јој је отац брутално убијене Тијане Јурић, Игор Јурић одговорио да је закон усвојен још 2015. године, а да се сада изменама пооштравају казне.

Весна Пешић, некадашња посланица, сматра да доживотна робија «брутализује кривично законодавство».

— Посланици, немојте гласати за Тијанин закон, јер мења појам човека као бића које подлеже променама и ресоцијализацији. Казна не сме бити освета. Дозивотна робија без права изласка, брутализује наше кривично законодавство и, генерално, репресију власти — написала је Пешићева на Твитеру.

На ту објаву, између осталих, одговорио јој је и Игор Јурић, покретач иницијативе за такве измене Кривичног закона и отац убијене Тијане, по којој и закон носи име.

— Поштована госпођо Пешић, уз дужно поштовање, морам Вам рећи да сте закаснили. »Тијанин закон» је одавно усвојен, још 2015. године. Што се тиче доживотне казне без могућности условног отпуста, тражимо га искључиво за најтеже облике тешких кривичних дела где су жртве деца — одговорио је Јурић на Твитеру.

Измене и допуне Кривичног законика и измене и допуне Законика о кривичном поступку, које се налазе пред посланицама, предвиђају казне доживотног затвора за најтеже облике кривичног дела као што су тешко убиство, силовање и обљуба над немоћним лицем и обљуба над дететом, малолетним лицем и трудној жени.

Еспресо

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »