Ухапшено четворо људи у Амбасади Венецуеле у Вашингтону

Америчка полиција је ухапсила последњих четворо активиста који су штитили Амбасаду Венецуеле у САД од присталица венецуеланске опозиције, саопштила је једна од активисткиња Медеја Бенџамин.

„Полиција је ухапсила четворо преосталих људи у Амбасади Венецуеле који су били у групи за заштиту Амбасаде. То је потпуно нарушавање Бечке конвенције. Срамота!“, написала је активисткиња на Твитеру.

​Бенџаминова је претходно саопштила да је америчка полиција ушла у Амбасаду како би ухапсила људе који протестују против заузимања тог здања.

​„Полиција сада упада у Амбасаду како би ухапсила присталице ’Колектива за заштиту Амбасаде‘“, написала је Медеја Бенџаним на Твитеру.

То је други упад америчке полиције у Амбасаду Венецуеле. Претходни пут припадници полиције су у здање дипломатске мисије ушли 14. маја.

Амбасада Венецуеле налази се у Џорџтауну, једној од најпрестижнијих четврти Вашингтона. Протеклих неколико седмица у здању се налазе амерички невладини активисти који подржавају законитог председника Венецуеле Николаса Мадура.

Венецуеланске дипломате раније су напустиле САД на захтев Стејт департмента.

Мадуро је захвалио америчким активистима, изразивши „дубоко дивљење“ због заштите Амбасаде Венецуеле.

Венецуелански председник је раније рекао да је председник САД Доналд Трамп одговоран за нарушавање неприкосновености Амбасаде Венецуеле у Вашингтону и затражио да се та неприкосновеност поштује.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »