Мадуро прокоментарисао одлуку САД о забрани летова: Где је слобода, Доналде Трампе, где је слобода коју јавно пропагирате?

Венецуелански лидер Николас Мадуро осврнуо се на одлуку америчког Министарства транспорта да обустави летове за Боливарску Републику.

„Шта је администрација америчког председника Доналда Трампа добила тиме што је зауставила ове летове? Ништа. Они су само нашкодили  грађанима ограничавајући им слободу кретања » преносе речи председника Венецуеле РИА Новости.

Мадуро је напоменуо да су овим редовним летовима летели Венецуеланци који живе или раде у Сједињеним Државама, као и Американци и грађани других земаља који су долазили у Венецуелу.

«Ко је летио овим летовима? Венецуеланци који живе у Сједињеним Државама и Венецуели. Венецуеланци који имају посао у Сједињеним Државама, рођаци, или имају право боравка и редовно путују у Сједињене Државе. Осим тога, ради се и о Американцима и грађанима других националности. који су дошли у Венецуелу или путовали у Сједињене Државе. Обуставом летова, они су проузроковали штету тим људимаа «, рекао је Мадуро.

Он је нагласио да су овом одлуком Сједињене Државе «угрозиле слободу кретања» свих грађана.

«Где је слобода, Доналде Трампе, где је слобода коју јавно пропагирате?», питао је Мадуро.

Према његовим речима, одлука Сједињених Држава је изазвана мржњом према Венецуели и жељом за осветом.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »