Каракас: Присуство Американаца у нашој амбасади је незаконито

Венецуела сматра да је присуство полиције САД на територији венецуеланске амбасаде у Вашингтону, изјавио је заменик министра иностраних послова Венецуеле за Северну Америку Карлос Рон.

​„Нека буде јасно: Влада Венецуеле не дозвољава органима јавног реда САД да улазе у наше здање амбасаде у Вашингтону. Сваки улазак у здање је незаконит и нарушава Бечку конвенцију“, написао је он на Твитеру.

Америчка полиција је 16. маја ушла, по други пут током ове седмице, у здање Амбасаде Венецуеле и ухапсила четворо последњих активиста који су штитили дипломатску мисију у САД од присталица венецуеланске опозиције.

То је други упад америчке полиције у Амбасаду Венецуеле. Претходни пут припадници полиције су у здање дипломатске мисије ушли 14. маја.

Амбасада Венецуеле налази се у Џорџтауну, једној од најпрестижнијих четврти Вашингтона. Протеклих неколико седмица у здању се налазе амерички невладини активисти који подржавају законитог председника Венецуеле Николаса Мадура.

Венецуеланске дипломате раније су напустиле САД на захтев Стејт департмента.

Мадуро је захвалио америчким активистима, изразивши „дубоко дивљење“ због заштите Амбасаде Венецуеле.

Венецуелански председник је раније рекао да је председник САД Доналд Трамп одговоран за нарушавање неприкосновености Амбасаде Венецуеле у Вашингтону и затражио да се та неприкосновеност поштује.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »