И француски Сенат мења став по питању Крима

И Русија и Запад треба да предузму узајамне кораке за решавање питања везаних за Крим, пошто је прошло пет година од његовог поновног уједињења са Русијом, и постаје све очигледније да нема повратка, изјавио је председник комитета Сената Француске за европска питања Жан Бизе у коментару листу «Известија».

Он је нагласио да је лично увек био присталица партнерства са Русијом, али кримско питање и даље омета билатералну сарадњу.

“Били смо разочарани руским ставом према Украјини, јер, по нашем мишљењу, дошло је до кршења међународних норми, али и поред тога, ја сам остао посвећен наставку дијалога и трговини са Русијом. У Сенату сам више пута рекао да се противим режиму санкција. У том смислу, усвојене су чак и резолуције. Ипак, желео бих да Москва предузме реципрочне кораке за решавање ситуације у Украјини. Сви су одавно знали да више нема повратка на питање о Криму ”, рекао је француски политичар.

По његовом мишљењу, ситуација би се могла решити одржавањем другог референдума на Криму са истим резултатом као и пре пет година, будући да сенатор сматра да је први плебисцит наводно био «недемократски».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »