Делегација Одбора за спољне послове и Посланичке групе пријатељства са Кубом Народне скупштине у посети Народнoj скупштини Народне власти Кубе

Делегација Одбора за спољне послове и Посланичке групе пријатељства са Кубом Народне скупштине Републике Србије коју предводи проф. др Жарко Обрадовић, председник Одбора за спољне послове, налази се, на позив Јоланде Ферер Гомез, председнице Одбора за међународне односе Народне скупштине Народне власти Кубе, у посети Куби од 12. до 15. маја 2019. године.

У делегацији су и проф. др Љубиша Стојмировић, председник Посланичке групе пријатељства са Кубом, члан Одбора за спољне послове и Оливера Огњановић, члан Посланичке групе пријатељства са Кубом.

Делегација је водила разговоре са потпредседницом Народне скупштине Кубе Ана Марија Мари Маћадом, са Јоландом Ферер Гомез, председницом Одбора за међународне односе, Андрес Кастро Алегриаом, председником Одбора за образовање и Хозе Антонио Перез Перезом. председником Групе пријатељства Куба – Србија. Делегација је имала сусрет и у Министарству иностраних послова са Анијанси Родригес Камехом, заменицом министра за мултилатерална питања.

 

У разговорима је наглашен значај јачања парламентарне сарадње, укључујући и на мултилатералном плану у оквиру међународних организација. Добре могућности за то пружа и Протокол о сарадњи два парламента, а чешћи контакти и размена информација су пут да се резултати сарадње два парламента учине још плодотворнијим и успешнијим, што ће бити од великог значаја и за унапређење укупних билатералних односа.

Кубански саговорници су подвукли непроменљив став Кубе у погледу подршке суверенитету и територијалном интегритету Србије, непризнавања тзв. Косова и даљег супротстављања покушајима Косова да уђе у међународне организације.

Шеф наше делегације проф. др Жарко Обрадовић је указао да парламенти две земље треба да подстакну и развој економске сарадње за шта постоје добре могућности.

 

The post Делегација Одбора за спољне послове и Посланичке групе пријатељства са Кубом Народне скупштине у посети Народнoj скупштини Народне власти Кубе appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »