Upad Poreske policije u TV Naša nastavak režimskog pritiska na profesionalne medije

Današnji upad Poreske policije u prostorije TV Naša nastavak je dirigovanog pohoda na nezavisne medije koje vlast, kad ne može da diktira uređivačku politiku, pokušava da uguši finansijskim pritiscima.

Ovo nije prvi put da vlast vrši politički pritisak na medije zloupotrebljavajući poresku inspekciju, a cilj je jasan – da se nezavisni mediji kazne za profesionalno informisanje i onemogući njihov rad.

Savez za Srbiju pita kada će Poreska uprava da proveri poslovanje TV Pink i ostalih tabloidnih televizija, ili će, umesto toga, vlast nastaviti da novcem svih građana Srbije finansira njihov rad. Podsećamo javnost da je državna Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza u poslednjih pet godina firmi Željka Mitrovića dala preko 10 miliona evra na ime garancija i kredita, kao i da se finansiraju kroz projekte lokalnih samouprava režimski mediji, dok se ostali pod pritiskom vlasti gase.

Ova vest Upad Poreske policije u TV Naša nastavak režimskog pritiska na profesionalne medije je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »