Молдавска опозиција жели да врати новац из Венецуеле који је украо Плахотњук

Један од лидера молдавског политичког удружења «АКУМ» Андреј Настасе, прети глави Демократске странке олигарху Владимиру Плахотњуку новим истрагама, овога пута у одељењима која нису под његовом контролом.

Према Настасеу, он је лично одлучио да преусмери владу Велике Британије са Брегзита својим захтевом да спроведе истрагу у вези са Плахотњуковим коруптивним плановима. Међутим, слични захтеви послани су и другим земљама ЕУ, као и међународним организацијама.

Парламентарац је своју одлуку објаснио «моћи» Плахотњука, који држи све молдавске тужиоце на краткој узици, што му омогућава да остане некажњен, али зато не може европске.

“Намеравам да пошаљем жалбу Венецуели, ако постоји могућност да се донесе одлука о поврату финансија које је овај човјек украо заједно с Иланом Шором и другима. Послаћу Русији, Венецуели, Британији или САД, свеједно којој држави”, нагласио је он.

Раније је Андреј Настасе послао захтев Министарству унутрашњих послова Русије. Тражио је информације о кривичним предметима против Плахотњука. Ипак, он је, према неким изворима, одбио да сведочи руским истражиоцима.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »