Дојче веле пише да смо «испали из игре за »Фолксваген», званичних информација из Волфсбурга још увек нема

»Фолксваген» је саопштио да креће у «конкретне преговоре» са представницима «преосталих потенцијалних» локација за изградњу фабрике у југоисточној Европи, јавља радио Дојче веле, додајући да Ројтерс преноси да су, према инсајдерима, у игри остале Бугарска и Турска.

„Фолксваген“ (Фото: Лола Ђорђевић)

Скупштина акционара »Фолксвагена» која се одржава у уторак (14. мај) била је са нестрпљењем ишчекивана и широм југоисточне Европе.

Више земаља, укључујући Србију, надало се привлачењу велике инвестиције аутомобилског гиганта, а «победник» је требало да буде обзнањен ових дана.

Од тога изгледа неће бити ништа, оцењује »Дojче веле» и напомиње да је Фолксваген саопштио да су надзорни и управни одбор у понедељак одлучили да крену у «конкретне преговоре» о преосталим потенцијалним локацијама.

«Ближих званичних информација нема, а за »Дojче веле» је у понедељак у компанији кратко речено да је и даље на снази њихово саопштење да коначна одлука није донета.

Међутим, агенција Ројтерс, позивајући се на инсајдере, преноси да су у игри остале још само локације у Бугарској и Турској», наводи се у тексту.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »