Ђурић: Излазак на изборе грађанска и српска дужност

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је данас све грађане на северу Косова да у недељу изађу на изборе, обаве своју „грађанску и српску дужност“ и не дозволе да Приштина успостави контролу у четири српске општине.

„Позивам све грађане да очувамо јединство са државом Србијом да останемо органски повезани са институцијама наше државе, да не дозволимо да се албанским политичарима који су смислили покварен али прилично прозиран план да се отарасе српске контроле“, рекао је Ђурић.

Оценио је како се у недељу на изборима одлучује да ли ће општине бити српске и под српском контролом.

Ђурић је истакао да постоји идеја да се Срби поделе и посвађају и нагласио да ће у недељу, 19. маја, Срби показати да су сложни.

Поручио је да „можемо да имамо 1001 разлику у централној Србији, али на КиМ морамо бити као један“.

„Показаћемо да нас неће победити нашом лењошћу и неспремношћу да урадимо оно најминималније да сачувамо кућни праг“, рекао је директор Канцеларија за КиМ.

Ђурић каже да је у питању да се сачува српски карактер нашег кућног прага у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку, „а не о нечему другом и не о било каквој локалној или светској политици“.

Он је упозорио да су и неки Срби већ позвали да се гласа за Гонџе Чауши за градоначелника Косовске Митровице, и да Албанци не презају од ниједног корака и поступка да би преузели већину.

Избори у недељу нису класични избори за Србе на КиМ, нису то избори политичких странака већ су избори којима се ради на очувању српског карактера четири општине са српском већином, рекао је Ђурић.

„Сви у Приштини се надају, и Албанци, да ће показати да напредују и у броју и снази на северу и зато је јако важно да покажемо снагу и слогу, и да ћемо се увек и свуда борити да те општине остану наше као што и јесу српске“, рекао је Ђурић.

Ђурић је апеловао на све грађане да изборе схвате најозбиљније и изласком на биралишта „испуне своју грађанску и српску дужност“.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »