Огласила се Вјерица Радета: Немам намеру да идем у Хаг

Посланица Скупштине Србије Вјерица Радета изјавила је данас да она и њен колега Петар Јојић немају намеру да добровољно иду у Хаг.

Она је навела да их штити Устав Србије и правоснажно решење Вишег суда у Београду у ком пише да нема правног основа за изручивање.

Она је рекла и да је о одлуци Међународног механизма и налогу за њихово хапшење сазнала из медија, и додала да није њен проблем како ће Србија да реагује.

Представницима медија у Скупштини, Радета је рекла и да не може да верује да постоји неко ко би био у стању да грубо прекрши Устав Србије и правоснажно решење Вишег суда, али је закључила да је то свакако питање за представнике власти.

Подсетимо, раније данас објављено је да је суд у Хагу променио одлуку и да је сада одлучено да се функционерима СРС Вјерици Радети и Петру Јојићу, уместо у Србији суди у Хагу, где се терете за непоштовање суда.

То је одлучио кинески судија Лиу Даћун, који је поништио првобитну одлуку којом је процес Јојићу и Радети био уступљен Србији.

Кинески судија је истовремено издао нови налог за хапшење двоје радикала и Србији наложио да они без одлагања буду изручени у Хаг.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »