Михајловић: Завршетак Коридора 10 на понос свих грађана

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је завршетак изградње и пуштање у саобраћај ауто-пута кроз Грделичку клисуру велика победа домаћих грађевинара, али и свих грађана Србије.

„У суботу ће бити пуштен комплетан јужни крак Коридора 10, имаћемо ауто-пут од севера до југа, од Хоргоша до Прешева. То је најпре победа наших грађевинара, али и победа свих грађана и нешто на шта могу да буду поносни, рекла је Михајловић.

Она је додала да ће ауто-путем од Ниша до Солуна моћи да се стигне за око три сата, а од Врања за два сата, али да је најважније да је све урађено тако да нова саобраћајница буде безбедна.

„Изградња ауто-пута кроз Грделичку клисуру је најкомпликованији пројекат код нас, али и у Европи, због геологије. На тим деоницама уграђено је 250.000 тона асфалта, склоњено 650.000 кубика камена, изграђена су два тунела и 33 моста, укључујући и два највиша моста у Србији, измештани су железничка пруга и речно корито“, рекла је Михајловић.

Она је додала да очекује да до Видовдана (28. јуна) буде пуштена у саобраћај и деоница од Обреновца до Чачка, у децембру деоница Сурчин-Обреновац, а током лета биће пуштен у саобраћај и преостали део источног крака на Коридору 10.

Подсетила је и да је Србија и деведесетих и у добром делу после 2000. године, док су друге земље завршавале своје коридоре, стајала у месту.

„Данас ми завршавамо пројекте које смо наследили и почињемо нове, а на инфраструктурним пројектима у Србији раде најбоље европске, кинеске, руске, америчке компаније. Ове године почињемо да градимо четири нова ауто-пута, а први међу њима биће ауто-пут Прељина-Пожега, где радови почињу ове седмице. Вредност изградње ове деонице је 450 милиона евра, а трећину трасе чине мостови и тунели, од којих ће неки бити дужи од најдужег у Грделичкој клисури. На лето почињу радови на ауто-путу Београд-Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина, и на Моравском коридору, где радове изводи амерички „Бехтел“, а на јесен и на ауто-путу и брзој саобраћајници Рума-Шабац-Лозница“, рекла је Михајловић.

Она је додала да је због повећања транзита кроз Србију важно што се после 30 година завршава и београдски прстен, односно обилазница око Београда, која се тренутно гради на деоници од Остружнице до Бубањ потока, а биће изграђен и наставак до Панчева.

 

Може да прича ко шта хоће, Србија бележи раст БДП

Зорана Михајловић, министарка за грађевину, саобраћај и инфраструктуру каже да је у овом тренутку железница приоритет у односу на путеве и подсећа да у Железнице Србије није улагано 30 година.

„У Титово време, кад је направљена барска железница и све оне пруге које су направљене, то је био крај. Тад се улагало, тад је направљено и од тада се на све то заборавило. И ево сведоци смо на шта је све то личило“, казала је Михајловић.

Навела је затим да ће с улагањима из прошле године ове 2019. бити обновљено око 700 километара железничких путева, што, како је појаснила, значи да кад се заврши обнова једне деонице на њу се „ставља нови воз који има „wi-fi“ и имамо брзину пруге око 120 км/х“.

Али не можемо одједном, примећује, те наводи: „Како год да окренете, не можете две, три хиљаде километара пруга да рехабилитујете и да будете на 120 или 200 км/х, као што ће бити Београд- Будимпешта“.

То наводи као један разлог, а други је, додаје, што све више има превоза код нас.

„Некада је један воз пролазио дневно на такозваним најфреквентнијим деоницама. Ви сада имате возове. Људи прво, малтене, не могу да се навикну да имају возове, дакле композиције возова“, рекла је министарка.

Упитана зашто се пруга ка Новом Саду не ради, објаснила је да се на тој деоници железничке пруге ради на обнављању пруге како би се убрзао проток железничког саобраћаја.

„Ми радимо сада пругу Београд- Будимпешта. То је значи, Београд-Стара Пазова деоница, Стара-Пазова-Нови Сад, Нови Сад-Суботица. Дакле радимо на 200 км/х. То ће бити прва брза пруга и радимо у потпуном затвору, тако већ кажу стручњаци, значи нема ни једног воза, управо на деоници Стара Пазова-Нови Сад. То је најтежа деоница, ту имате тунел Чортановце, вијадукте, ту раде Руси, руске железнице. И хоћемо да урадимо што пре. Могли смо да пустимо возове, али онда би трајало две и по године, а овако ће трајати годину дана и завршићемо и након тога ћемо врло брзо имати да идемо до Новог Сада као да нам је Стари град-Нови Београд“, објаснила је.

О јучерашњим разговорима са представницима ММФ каже да су то редовни сусрети и да Србија увек од њих добија похвале, а овог је пута тема био завршетак започетих пројеката у путној и железничкој инфраструктури и реформе у предузећу за железнички превоз.

Опаску водитеља да се често постављају питања како и зашто се Србија развија тако брзо, министарка је коментарисала да се онда обично питају „а зашто се развијате брже него што се планира“, али је додала да на ту тему има много питања, попут – а зашто радите коридор, а што ви сад радите са Босном и Херцеговином…

„Када се мале земље подижу, увек је питање – зашто се те мале замље подижу?. Може да прича ко шта хоће, Србија бележи одређене резултате у расту друштвеног бруто производа“, закључила је министарка.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »