Баша упозорио Раму: Не демонстрирај снагу, да не завршиш као Груевски

Лидер уједињене албанске опозиције и председник Демократске партије у Албанији Љуљзим Баша поручио је албанском премијеру Едију Рами да не демонстрира снагу, јер, како је казао, у најбољем случају ће молити да «заврши» као бивши македонски премијера Никола Груевски, преноси портал а1он.

«Након драме током синоћног насиља против опозиције, а што су видели сви Албанци и цео свет, желим јасно да поручим лидеру клике на власти да не прелази границу. Да не демонстрира снагу са борбеним возилима и сузавцем. Заборави на то да можеш бити на власт уз насиље. У најбољем случају молићеш да имаш судбину Николе Груевског», поручио је Баша.

Он је указао да његова Демократска партија и уједињена опозиција настоје да врате политичку нормалност у земљи, демократију и наду и могућност сваког Албанца да живи достојанствено.

Баша је такође објавио видео снимак у коме је позвао грађане да се придруже протесту који ће се одржати у понедељак у 18:30 часова, јер, како је рекао, «нада је добила светлост».

«Ништа не може да заустави Албанце да се боре за слободу, за европске стандарде. Нада је осветљена. Криминална власт више не може да нас засени, данас смо снажнији него било када. За Албанију, као целу Европу», наводи се у видео поруци Баше.

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »