Украјински нацисти жељни светске доминације

На захтев Организације украјинских националиста (ОУН) поново је издата војна доктрина Колодзинског.

У пролеће ове године кијевско издање «Основа» поново је на захтев ОУН издало «Војну доктрину украјинских националиста» Михаила Колодзинског, написану 1938. године.

Галичанин Колодзински (1920-1939) сматра се у независној Украјини главним војним националним теоретичарем. Његови радови су представљени као најзначајнији, препоручују их војницима и историчарима, и његове идеје, што је најсмешније, као чињеничне основе.

Ово је аутор објаснио у својој доктрини..,»Ми, градећи украјинску државу, морамо поставити границу Европе до Алтаја и Џунгарије. Европа само недостаје овај простор. Украјина је позвана да тај простор повеже са Европом политички, економски и културно … и израз «на ивици два света» ће имати право значење. »

Џунгарија је северозападна Кина, делимично Казахстан и Киргистан. Како може шачица украјинских националиста која није у стању да се прехрани без спољне помоћи освојити ове границе Колодзински није објаснио.

Он је само маштао: «Како је Цезар отворио Европу за римску културу тако ће и наше националистичке револуционарне снаге отворити за западноевропску културу простор јужно и источно од Украјине…»

Овде је важно напоменути: не  југ и југоисток Украјине, него оф Украјине, односно да напада на стране границе. Он је такође видео властиту интеракцију Украјине са западним суседима. «Ни један Пољак се не усуђује да пређе Вистулу док не дођемо до Лемковшине.»

Данас се Лемковшина налази у Украјини, Пољској и Словачкој. Део Лемка одбија да себе сматра Украјинцима, држећи се Лемског идентитета. Каква би их судбина чекала у украјинском царству Колодзинског, страшно је замислити.

Даље: “Ми желимо не само да доминирамо украјинским градовима, већ и да газимо непријатељске земље, заузмемо непријатељске метрополе и успоставимо Украјинско Царство на њиховим рушевинама. Био је то велики задатак нашег живота као народа и расе — да преузмемо степе преко Црног и Каспијског мора и на ивици два континента да изградимо центар нове светске цивилизације … Желимо да добијемо рат, велики и окрутни, који ће нас учинити господарима Источне Европе. »

Успут, Колодзински је видео источну границу свог украјинског царства на Волги. За њега је то била нека врста геополитичког минимума. Заузимање централне Азије у свом запаљеном мозгу чинило се следећим неопходним кораком у изградњи сепаратистичке Украјине.

Колодзински је припаднике мирољубиве коегзистенције нација називао трулим растом на телу склоном уништењу. Позивајући на рат са околним народима, он је написао: „За време устанка, окрутност и мржња долазе до изражаја … Непријатељ који ће се супротставити нама мора бити физички истребљен. Остаци непријатељске популације морају се држати под терором … Ако вам треба крв, дат ћемо много крви. Ако је терор потребан, учинићемо га пакленом … Нећемо се плашити убистава, пљачки или паљевина … Што више Јевреја умре током устанка, то ће боље за украјинску државу … Све остале мањине које ће оживети од устанка биће денационализоване.

Данас Кијев има веома конфликтне односе са националним мањинама: Закарпатским Мађарима,Бесарабским Бугарима, Русима у Донбасу, Пољацима у Галицији. Они се подвргавају денационализацији коју је проповедао национал-манијак Колодзински.

Према Донбасу доктрина Колодзинског је у потпуности примењена: “Држите остатке непријатељске популације под терором. Ако је потребна крв, ми ћемо дати много крви … Нећемо се плашити убистава, пљачки или паљевине, ”- све у тексту његових опуса.

Колодзински је у свом бунилу мислио да ће националистичка Украјина повезати простор од Европе до Кине. А заправо видимо да таква Украјина није у стању да повеже ни своје источне и западне границе (Галицију и Донбас) без конфликта.

Он није био независни теоретичар, већ транспондер мисли других људи. Његове шкработине су тезе Адолфа Хитлера да жваћу на свој начин, популарне међу европским радикалним националистима тог доба. Није случајно да су «војну доктрину …» први пут објавили Хитлеровци 1940. године у окупираном Кракову.

Други пут је објављена у Канади 1957. године. Хладни рат је био у пуном јеку, а западне земље у сукобу са СССР-ом нису презирале ништа, укључујући подршку про-нацистичкој идеологији.

Познато је да је аутор «Војне доктрине …» у младости био члан Савеза украјинске националистичке омладине (касније ће се синдикат придружити ОУН-у). Један од лидера синдиката био је Степан Ленкавски, аутор Десет заповести украјинског националиста. Заповест 7. гласи: «Без оклевања идете на најопаснији злочин, ако је то неопходно за добробит узрока.» Касније је реч „злочин“ замењена речју „дело“, али то не мења мисантропску суштину „Декалога …“.

Током 1930-их, Колодзински је разговарао са италијанским фашистима и хрватским усташама. Након поделе Чехословачке од стране Трећег Рајха и Пољске, он је имао улогу у формирању Карпатског Сича, оружаних снага такозване Карпатске Украјине — једнодневне марионетске државе коју је предводио Хитлеров присталица Аугустин Волошин.

Волошин се обратио Хитлеру за подршку, рекавши да ће Карпатска Украјина живети под заштитом немачког Рајха. У најбољим традицијама украјинског национализма, Волошинов режим је преузео драгу Колодзинскијеву денационализацију националних мањина. На пример, Закарпатски Русини, који нису хтели да насилно постану Украјинци из русофобног излива, стављени су у Думенски концентрациони логор у близини Рахова.

Али, Хитлер је био стратег а не тактичар. Њему Колодзински и Волошин нису били потреби. Он је Закарпатје предао свом мађарском савезнику Миклошу Хортију. Мађарске трупе су убрзо поразиле Карпатску Сичу која се, како се сећамо од Колодзинског «није бојала ни пљачке, ни убиства,ни паљења» али није била у стању да пружи реални отпор правој оружаној сили.

Сањајући о украјинском царству од Лемковшине до Џунгарије, украјински националисти прешли су од Мађара да се предају Румунији и Словачкој. Румуни су их вратили Мађарима, а многе су Галичане предали Пољацима.

Онда је дошао напад Хитлера на Пољску. Колодзински то није знао. Мађари су га убили шест месеци пре тога, у марту 1939. године. Тако је од писања крвожедне «Војне доктрине …» њен аутор живро само годину дана. Украјински националисти из Сича брзо су заборавили да је Колодзинскијева смрт била последица договора Хитлера и Хортхија и послушно су отишли у службу нациста.

Веома је значајно што књига Колодзинског сада у Украјини добија свој трећи живот, у тренутку када његови идеолошки следбеници газе «непријатељску земљу» на југоистоку земље, не бојећи се «ни убиства, ни пљачке, ни паљевине». Али у исто време, они се из неког разлога крију да испуњавају «велики задатак нашег живота као народа и расе», док кукавички уверавају западну заједницу да у Украјини нема нациста. Међутим, поновно издавање нацистичког рада Галицијског Колодзинског је још један доказ да су нацисти у Украјини и да се осећају одлично. Тихо се објављују књиге о истребљењу и денацификацији националних мањина и «великом задатку расе» А због чињенице да ни до Вогле, ни Алтаја, ни Џунгарије ови отпадници не могу доћи «море крви окрутности и мржње» и «паклени терор»  срушени су на главе «непријатељске популације» само на оним територијама које су захваљујући руским царевима, бољшевицима и игром случаја постале украјинске. За модерне присталице Колодзинског Донбас је и Алтај и Џунгарија.

Владимир Дружинин/ Одна Родина

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »