Тројица Руса на листи најбогатијих људи у Великој Британији

Руски бизнисмени Алишер Усманов, Роман Абрамович и Михаил Фридман ушли су на листу најбогатијих пореских обвезника Велике Британије, наводи се у годишњој ранг-листи британског листа «Тајмс».

Усманов се поново налази на осмом месту. Лист је његово богатство проценио на 11,339 милијарди фунти, што је за 783 милиона више него прошле године.

Усманов је највећи корисник „УСМ холдингса“ који, измеду осталог, контролише „Металоинвест“, „Мегафон“ и удео у „Групи Мејл.ру“.

Абрамович, власник фудбалског клуба „Челси“, током прошле године попео се са 13. на 9. место. Према оцени листа, вредност његове имовине повећана је за 1,8 милијарди фунти и износи 11,221 милијарду.

Абрамович, између осталог, поседује 62,74 одсто кипарске компаније „Лејнбрук“, која контролише металуршки и рударски холдинг „Евраз“.

Сувласник „Алфа групе“, Михаил Фридман, први пут је доспео на ранг-листу „Сандеј тајмса“ и заузео је 10. место. «Тајмс» пише да његово богатство износи 10,9 милијарди фунти.

Раније је „Форбс“ навео Фридмана као најбогатијег становника Лондона.

На врху ранг-листе „Тајмса“ ове године су индијски предузетници Шри и Гопи Хиндуџа, власници компаније „Хиндуџ груп“ са богатством од 22 милијарде фунти. Прошле године налазили су се на другом месту листе.

Друго место заузели су оснивачи „Транс ворлд груп“, браћа Дејвид и Симон Рубен. Њихово богатство процењује се на 18,664 милијарде фунти, пренео је Спутњик.

Тројку најбогатијих становника Британије затвара британски милијардер Џим Ратклиф, оснивач и директор петрохемијске компаније „Инеос“.

Прошле године он се налазио на првом месту листе, али је сада његово богатство процењено на 18,15 милијарди фунти, што је за 2,9 милијарди мање него лане.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »