Према анкетама више од трећине Европљана сматра Крим делом Русије

Сваки трећи грађанин Немачке,Француске и Велике Британије сматра Крим делом Русије, сведоче резултати анкете «Sputnik.Мнения».

У Француској, број људи који су полуострво назвали руским повећао се за 11% у односу на 2016. годину и достигао 37%. У Немачкој се 38% испитаника придржава ове позиције — један посто више него пре три године.

У Великој Британији и Сједињеним Америчким Државама, истраживање је проведено по први пут. У Великој Британији, Крим је територијом Русије назвао 34% испитаника. Најмањи проценат људи који деле ово мишљење је у Сједињеним Државама, али чак и тамо је 27% испитаника.

Супротну тачку гледишта изнело је 34% становника Француске и Велике Британије, 43% људи у Немачкој и 27% Американаца. За три године, удео Француза, који не сматрају Крим руски, је смањен за 11%, Немаца — за пет посто.

Истовремено, у САД-у 46% испитаника није могло да одлучи о одговору — то је највећи показатељ у све четири земље.

У Француској, Великој Британији и Сједињеним Државама, мушкарци су се чешће него жене сложили са тврдњом да је Крим део Русије. Ту позицију углавном подржавају Французи, Британци и Американци са високим образовањем, као и представници старије генерације. У Немачкој је ситуација у основи другачија: немачка омладина и људи са нижим нивоом образовања, као и жене, чешће називају Крим руском територијом.

Истраживање је спровела фирма Ифоп — најстарија компанија за испитивање јавног мњења у Француској. У истраживању је учествовало 4010 особа старијих од 18 година. Узорак представља популацију по полу, старости и географији. Максимална грешка у цијелој земљи је 3,1% са нивоом поузданости од 95%.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »