Обама добио улицу

Концертом и свечаношћу градске власти Лос Анђелеса прошле недеље преименовале су досадашњи Родео Роад у Булевар Барака Обаме.

Улица дугачка пет километара пролази историјском црначком градском четврти и пресеца Булевар Мартина Лутера Кинга, па наставља «председнички низ» који чине улице Џорџа Вашингтона, Џона Адамса и Томаса Џеферсона.

«Имам прилику да живим у времену у којем смо одабрали свог првог црног председника», рекао је свештеник Расел Торнхил из јужног Лос Анђелеса за тв КАБЦ, додавши да се и његова 92-годишња мајка расплакала од радости када ју је назвао и рекао где је.

Градоначелник Лос Анђелеса Ерик Гарсети казао је да је Обамин булевар смештен у делу града у којем су бројне друге улице назване по америчким председницима.

«Овом променом јавно документујемо оно што заправо значи оставштина Барака Обаме, првог црног америчког председника, за наш народ, град и заједницу у јужном Лос Анђелесу», казао је председник Градског већа Херб Весон.

Становницима је замисао о преименовању улице у Обамин булевар била занимљива, али бројни мисле да је требало да организатори одаберу неку важнију градску улицу. Весон мисли да је бивши Родео Роад пун симболике јер је тамо смештен спортски комплекс Ранчо Сиенега у којем је Обама одржао скуп када се 2007. кандидовао за председника.

Ерл Офари Хачинсон, политички аналитичар и аутор који у тој четврти живи већ 50 година, каже како се нада да ће промена имена довести до нових улагања у томе делу града.

«Овој четврти не требају само промене назива улица, него и нови програми, иницијативе, довољно средстава за нова радна места, образовање и стамбене програме за већином црне и латино становнике с ниским примањима који живе на или близу Булевара Барака Обаме. У сваком случају ово је уистину најбољи начин за одавање почасти Обами», рекао је.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »